Probeer eens wat anders

Veel mensen die (bijna) een burn-out krijgen hebben moeite met voelen. Eén van de vele manieren om weer te leren voelen is yoga. Mocht je nog nooit zo iets gedaan hebben, dan is het wel even wennen. Yoga wordt meestal in een sfeervol verlichte ruimte gegeven, in stilte of met zachte muziek en vaak worden er een wierookstokjes en kaarsen gebrand. Het is de bedoeling dat je alleen met jezelf bezig bent, dus kletsen en ginnegappen hoort er niet bij.

Yoga helpt de doorstroming van energie in je lichaam. Door bepaalde houdingen aan te nemen bevorder je de souplesse van je lijf en laat je spanningen gaan. Na een yoga-les voel je je als herboren. En wat je in de lessen leert kun je thuis ook makkelijk toepassen. Het gaat vooral om ademhalingstechnieken en aandachtsoefeningen. Die helpen je geweldig om weer te gaan voelen. Wanneer je dat eenmaal ervaren hebt, wil je vaak niets anders meer. Dat verklaart meteen het aanhoudende succes van yoga in de westerse wereld.
Yoga helpt je om weer in balans te komen, maar ook tai chi, chi neng-chi gong en zelfs taikwondo, zijn bewegingsvormen die daarbij van pas kunnen komen.

Terug naar Extra’s