Voor wie

Voor wie is het boek Gefeliciteerd met je burn-out geschreven?

Het boek is geschreven voor:

  • mensen met chronische stress,
  • mensen in een burn-out,
  • managers of HRM’ers die leiding geven aan medewerkers met chronische stress of burn-out,
  • vrienden, familieleden en collega’s die beter begrip willen hebben over het fenomeen burn-out,
  • voor mensen die meer uit hun leven willen halen.

Vraag in je omgeving aan vrienden, geliefden, familie of collega’s eens, of zij zichzelf kandidaat achten om ooit een burn-out te krijgen. De meesten zullen zeggen dat ze hopen van niet. Een aantal zal heel stellig beweren dat hen zoiets niet zal overkomen. Weer anderen zullen wellicht bekennen dat ze nu af en toe al het idee hebben dat ze op een burn-out afstevenen.

Steeds meer mensen maken een (bijna) burn-out mee. Dat komt doordat je het zelf niet aan ziet komen. Je leeft gewoon je leven en probeert zo goed mogelijk om te gaan met wat er op je pad komt. Toch kan er een moment komen dat ook jij signalen krijgt dat je je leven minder leuk vindt dan je gewend bent. Dan ben je zonder duidelijke aanleiding minder fit en vitaal dan normaal. De omstandigheden in je leven voelen dusdanig zwaar en naar, dat je het vervelende en zware gevoel voor langere tijd niet van je af kunt schudden.
Ook voor jou geldt dat dit kan uitlopen op een burn-out, zelfs wanneer je je dat nu niet voor kunt stellen.

Wat is een burn-out nou eigenlijk? Het is een proces waarbij meestal drie zaken spelen;

  1. Verminderde zelfvertrouwen
  2. Uitzichtloosheid
  3. Vermoeidheid die niet bij iedereen voorkomt maar wel erg vaak

Marina legt uit dat burn-out tot een versnelling in je persoonlijke ontwikkeling leidt. Het is een proces waardoor je kunt groeien en weer kunt gaan bloeien of liever gezegd: STRALEN. Zo heet haar methode, waardoor je in 7 stappen leert je burn-out om te draaien van een nare ervaring tot een prachtige kans die je verder brengt in je leven.
Haar boek Gefeliciteerd met je burn-out helpt je om steviger in je schoenen te staan onder alle omstandigheden, beter met tegenslag om te gaan en meer plezier te beleven, daarvoor hoef je niet eerst een burn-out te krijgen.

Gefeliciteerd met je burn-out  bestellen klik hier

 

Wil je een gesigneerd exemplaar van Gefeliciteerd met je burn-out bestellen mail dan rechtstreeks naar Marina

Bibliotherapie

Bibliotherapie maakt gebruik van (zelfhulp)boeken zoals Gefeliciteerd met je burn-out van Marina Schriek als instrument om met name psychische klachten te behandelen of te verminderen. Deze methode is goedkoop en succesvol, vooral wanneer er naast het opdoen van kennis een vangnet geboden wordt om persoonlijke vragen te stellen en specifieke onderwerpen verder uit te diepen. Marina Schriek helpt organisaties met haar medewerkers door na het lezen van Gefeliciteerd met je burn-out mensen direct verder te helpen via ondersteuning door coaching of via behandel trajecten. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van de therapeutische waarden van bibliotherapie en deze zijn bijzonder goed te noemen, mits de goede ondersteuning ook wordt aangeboden.

Organisaties kunnen op deze manier enorm besparen op het verzuim door regelmatig zelfhulpboeken ter beschikking te stellen aan haar medewerkers. ‘de opening’, het bedrijf van Marina Schriek, dat zich richt op het indammen van ziekteverzuim bij organisaties, behaalt uitstekende resultaten met deze aanpak. Vaak daalt het ziekteverzuim in het eerste jaar al met ruim één procent! Het belangrijkste is dat het ziekteverzuim vervolgens laag blijft én, weliswaar minder spectaculair dan in het eerste jaar, zachtjes aan blijft dalen.

Neem contact op met ‘de opening’ voor meer informatie.

Ga naar de agenda voor lezingen en workshops met Marina klik hier!