Marina Schriek – achtergrond

Marina Schriek werkt ruim 25 jaar in het bedrijfsleven en begeleidde vele veranderingsprocessen vooral in de ICT (informatie en communicatie technologie). In 2001 startte ze haar eigen onderneming ‘de opening’ tijdens haar opleiding natuurgeneeskunde. In eerste instantie als leverancier van stoelmassages op de werkplek, later als full-service dienstverlener gericht op het voorkomen en verhelpen van ziekteverzuim voor organisaties. Marina studeerde later ook nog manuele therapieën om klachten aan rug, nek en schouders te kunnen behandelen. Al snel ontdekte zij dat wanner zij de geestelijke component (het verhaal of een bepaalde gebeurtenis) gekoppeld aan de lichamelijke kwaal adresseerde ze onvoorstelbare resultaten kon behalen. Steeds vaker lukte het om cliënten met klachten ‘waar ze maar mee moesten leren leven’ te genezen. Lichaam-geest geneeskunde is volgens Marina Schriek de toekomst van de geneeskunde. Ongezonde stress heeft invloed op je gemoedstoestand én op je gezondheid en je functioneren. Wie begrijpt wat stress is en wat het je kan brengen én leert om stress voor zich te laten werken, heeft zijn eigen gezondheid in handen.

Marina Schriek, vanuit haar organisatie ‘de opening’, onderzoekt, geeft trainingen en lezingen over haar vakgebied. Ze begeleidt talloze cliënten met klachten om zich weer goed te laten voelen. Tevens helpt ‘de opening’ organisaties om stress-gerelateerd ziekteverzuim, alsook zogenaamd grijs verzuim inzichtelijk te maken, te begrijpen en te voorkomen. Een andere aanpak is vaak nodig en met deze aanpak wordt heel veel geld uitgespaard. Ook voelen werknemers zich daarna meer betrokken, met als gevolg een betere sfeer, minder verloop en werknemers die langer aan boord blijven.

Marina heeft inmiddels duizenden mensen geholpen om zich weer beter te voelen. Met haar bedrijf ‘de opening’ heeft zij afdelingen en bedrijven doorgelicht om de sfeer beter te maken en zo stress-gerelateerd verzuim te voorkomen. Ze is als een vis in het water wanneer ze met groepen werkt en voor zalen staat om uitleg te geven over haar visie. Ze is een autoriteit op haar vakgebied en heeft veel van deze kennis gestopt in haar eerste boek Gefeliciteerd met je burn-out.