Burn-out symptomen

Burn-out symptomen niet voor iedereen hetzelfde

Burn-out wordt vaak in verschillende stadia beschreven, waarbij vermoeidheid, uitputting en het verlies van geloof in jezelf het meest voorkomt bij mensen die het treft. Wij wijken daarbij af van wat algemeen is aangenomen. Een goede metafor staat op de website van De Opening | burn-out specialisten. Dit is het bedrijf dat Marina Schriek in 2001 oprichtte met als doel organisaties te helpen om het ziekteverzuim in de organisatie in te dammen. Klik hier om deze uitleg te lezen en inzicht te krijgen in burn-out symptomen.

Het boek Gefeliciteerd met je burn-out van Marina Schriek veegt de vloer aan met de burn-out symptomen lijsten die overal te zien zijn. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: weerstand tegen de huidige situatie waarin iemand zit. Gefeliciteerd met je burn-out geeft inzichten in het fenomeen burn-out, concrete handvatten om er weer bovenop te komen.

De Opening Burn-out specialisten Burn-out symptomen
Van de website van De Opening | Burn-out specialisten komt de volgende definitie van burn-out.

Burn-out is het resultaat van het proces van langdurige stress wat zich kenmerkt door drie zaken, tw:

    Het ontbreken van zelfvertrouwen, alles lijkt moeilijk en dingen wat voorheen op een routine klus leek lijkt nu een enorme hoge berg te zijn geworden.
    Uitzichtloosheid wat zich kenmerkt doordat er voor een hele hoop zaken geen oplossing lijkt te zijn. De persoon zit vaak letterlijk met de handen in het haar.
    Vermoeidheid hoewel dit niet bij iedereen voorkomt is dit toch een veel gehoorde klacht.

Bron: De Opening | Burn-out specialisten www.deopening.nl