13 maart Vissingen Stress vijand of bondgenoot?

13 maart Vissingen Stress vijand of bondgenoot?Op 13 maart geeft Marina Schriek een lezing over stress en de gevolgen daarvan. Stress is ziekteverwekker nummer 1 en de wetenschap weet er nog maar weinig van. Stress kan voor je werken of je verlammen. Marina gaat uitgebreid in op de vraag wat stress is en wat het voor je kan betekenen. Stress wordt vaak gezien als iets ziekmakends maar dat is het niet altijd. Stress heb je nodig om gevaar voor te zijn en snel te kunnen reageren. Ook heb je soms stress nodig om grote taken of opdrachten te realiseren zoals het kunnen door blijven gaan als je bijvoorbeeld dreigt om in nood te komen als je niets doet. Zoals bij grote wandelingen waarbij je voor het donker wordt binnen moet zijn. Dan zorgt de stress ervoor dat je door kunt gaan.

Op andere gebieden van je leven kan je ook stress ervaren die niet goed voor je is. Bijvoorbeeld bij overmatige stress op je werk waarbij je continu onder spanning staat. Als zulke zaken telang aanhouden dan kan burn-out of overspannenheid het gevolg zijn. Stress kun je ook krijgen van verkeerde voeding zoals teveel cafeïne en suikers of andere opwekkende stoffen die in voeding zitten.

Marina zal uitgebreid ingaan op stress en alle factoren van stress.

Gegevens:
Datum: 13 maart 2015
Locatie: Wijkcentrum Majoraat, van Hogendorpsweg 58a 4384 HA Vlissingen
Entree: €10
Aanvang: 20.00 uur, welkom vanaf 19.30 uur.

Opgeven; via een Email naar Annemieke Vlieger (contactpersoon) of telefonische 06 43436675

Locatie gegevens

13 maart Vissingen Stress vijand of bondgenoot? in wijkcentrum stichting majoraat met Marina Schriek over stress en burn-out.
13 maart Vissingen Stress vijand of bondgenoot?

Terug naar de agenda